2018. szeptember 16., vasárnap

Céklás tészta

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.


Hozzávalók 2 adaghoz
1 cékla
1 tojás
kb. 16 dkg gluténmentes tésztaliszt + egy kevés a formázáshoz



A céklát megtisztítjuk, a levét gyümölcscentrifugával kipréseljük. A kapott kb. 0,7 dl céklalevet a tojással és egy csipet sóval elkeverjük. Folyamatosan adagolva adunk hozzá annyi lisztkeveréket, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 


A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra sodorjuk, majd egy cm-es darabokra vágjuk. 





A hüvelykujjunkkal rányomva, egyesével végig görgetjük a recés mintázófán. 




Forró, sós vízben pár perc alatt megfőzzük a tésztát. 


Tetszés szerint - pl. tejszínes csirkemell mellé - köretként kínáljuk.


A tésztakészítő szett kapható a Cookori Konyhafelszerelési webáruházban.


Nincsenek megjegyzések: