2018. szeptember 1., szombat

Szív alakú keksztorta

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában



Hozzávalók kb. 20x30 cm-es tortához
30 dkg liszt (Mester süteményliszt)
8 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
1 tojás
1 evőkanál méz
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1–2 evőkanál tej
a krémhez:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
kevés cukrozatlan kakaópor
a díszítéshez:
néhány szem áfonya
3 fürt ribizli
néhány csokoládégolyó, ostyavirág és cukorszív


A tészta száraz alapanyagait keverőtálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, a tejet, és sima tésztává gyúrjuk. 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd sütőpapíron 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és sablon segítségével 2 egyforma szívet vágunk ki belőle. A sütőpapírral együtt tepsire emeljük, és 160 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponét a porcukorral habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a mascarponéhez forgatjuk. Keveset kiveszünk belőle, kakaóporral színezzük, és csillagcsöves habzsákba szedjük. A többi krémet sima végű habzsákba töltjük.
Az egyik kekszlapot kevés krémmel a tortatálcához ragasztjuk. Krémgombócokat halmozunk rá, majd rátesszük a másik lapot, és hasonlóan díszítjük a krémmel. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap a torta tetejét kirakjuk a gyümölccsel, az ostyavirággal, a cukorszívvel és a csokoládégolyóval, végül a kakaós krémből néhány habrózsát nyomunk rá.




Nincsenek megjegyzések: