2018. december 8., szombat

Karácsonyi mézes keksztorta


Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
8 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
1 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tej
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 tasak (10 gr) habfixáló
kevés piros ételfesték

A díszítéshez:
karácsonyi cukor- és csokoládédíszek
dekorcukor




A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk. 



Sütiliszttel vékonyan megszórt sütőpapíron kb. fél cm vastagra nyújtjuk. 



A4-es méretű papírra nyomtatott sablon alapján, éles késsel kivágunk 2 darab egyforma fenyőfa formát. 



160 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük.



A leeső tésztamaradékot újból összegyúrjuk, és karácsonyi kekszeket süthetünk belőle.



A krémhez a mascarponét a porcukorral habosra keverjük. A tejszínt a habfixálóval
keményre verjük, és a mascarponéhoz forgatjuk. Kevés krémet pirosra
színezünk, és csillagcsőrös habzsákba szedjük.



Az egyik kekszlapot kevés krémmel a tortatálcához ragasztjuk.Sima végű habzsákból
az első lapra krémgombócokat halmozunk. Rátesszük a második lapot, és hasonlóan
díszítjük a krémmel.



Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy a lapok megpuhuljanak.



A torta tetejét kirakjuk a cukor- és csokidíszekkel.A piros krémből habrózsákat nyomunk
az üres helyekre. Aranyszínű dekorcukorral is megszórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések: