2017. március 15., szerda

Szülinapi répatorta és muffin

A recept a Kifőztük magazin 7. születésnapjára készült.


Hozzávalók 16 cm-es tortához és 12 muffinhoz
30 dkg sárgarépa
20 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
10 dkg darált dió
10 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricakeményítő
6 tojás
5 dkg puha vaj
2 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj

a krémhez:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 dl tejszín

a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
cukorgyöngy


A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a diót és a mandulát. Simára keverjük a rizsliszttel, a keményítővel és a sütőporral. A citromhéjjal és fahéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot. A tészta felét papírkapszlikkal bélelt muffin tepsibe, másik felét a sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. (Tűpróba!) A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk.


A krémhez a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral jól kihabosítjuk. A tortát betöltjük a krém 2/3-ával, a maradék krémmel a muffinokat díszítjük.
A csokoládét az olajjal megolvasztjuk, és a torta tetejére csorgatjuk. Cukorgyönggyel díszítjük.


Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Tortatál: http://www.thevintagemarket.eu/


Nincsenek megjegyzések: