Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
3 zselatinlap
1/2 dl tej
1 kávéskanál vanília kivonat
A babapiskóta recept megtalálható: itt
Továbbá:
2 csésze hosszú kávé
rum ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A díszítéshez:
kakaópor
A fent megjelölt recept alapján először a babapiskótákat készítjük el.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarpone-t kihabosítjuk a porcukorral. A kicsavart zselatin lapokat a felforrósított tejben feloldjuk, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a mascarpone habba keverjük, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A kávéban elkeverjük a rumot, és cukorral édesítjük. Szilikon kuglóf formába simítunk egy kevés krémet. A babapiskótákat a kávéban gyorsa megmártjuk, és a formába rétegezzük a krémmel felváltva. Fóliával letakarva egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
Tálalás előtt néhány órával a desszertet kifordítjuk a formából, tálra helyezzük, és megszórjuk kakaóporral. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése