2018. április 14., szombat

Gesztenyés tiramisu

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók

kb. 30 db babapiskótához:

3 tojás

3 evőkanál cukor

3 evőkanál porcukor

1 csomag vaníliás cukor (10 g)

3 evőkanál barna rizsliszt

3 evőkanál kukoricaliszt

3 evőkanál kukoricakeményítő


a krémhez:

3 dl tej

1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor (40 g)

5 dkg cukor

25 dkg gesztenyemassza

25 dkg mascarpone

5 dkg porcukor


az összeállításhoz:

1 dl kávé

1/2 dl rum

2 teáskanál cukor

2 teáskanál cukrozatlan kakaópor



A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. Hozzászitáljuk a liszteket és a keményítőt, majd óvatosan összekeverjük. A masszát habzsákba töltjük, és egyenletesen a babapiskóta-formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.



A krémhez a pudingport 1 dl tejben elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingos keveréket beleöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Letakarva teljesen kihűtjük. A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát. Végül a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. A krémet sima végű habzsákba szedjük.



A kávét és a rumot tálba öntjük, és a cukorral ízesítjük. A babapiskótákat egy pillanatra belemártjuk, majd hosszúkás tálcára egymás mellé lerakjuk. A tetejükre a krémből dundi habrózsákat nyomunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a babapiskóta és a krém is el nem fogy. A desszert tetejét vékonyan megszórjuk kakaóporral.



A babapiskóta és eklerfánk sütőformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.


Nincsenek megjegyzések: