2021. február 8., hétfő

Pastel de Nata (Belem) - Portugál krémes kosárka


Hozzávalók kb. 6-8 darabhoz:

25 dkg Mester leveles tészta

4 dl tej

4 tojás sárgája

10 dkg cukor

4 dkg rizsliszt

2 dkg vaj

1 csipet só


A tojások sárgáját a cukorral, a rizsliszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tojásos keveréket, és besűrítjük a krémet, de ügyeljünk, hogy ne forrjon fel. A tűzről levéve felolvasztjuk benne a vajat. Langyosra hűtjük a krémet, közben időnként megkeverjük. A felengedett leveles tésztát vékonyra nyújtjuk. Kb. 10 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki, és kibéleljük vele a kivajazott muffin formát. A tésztakosárkákban elosztjuk a krémet. 250 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd grill fokozatra kapcsolva még 4-5 percig pirítjuk a tetejét. Tálalás előtt (fahéjas) porcukorral megszórhatjuk. Melegen, langyosan vagy hidegen is nagyon finom.




 

Nincsenek megjegyzések: