Már nagyon régóta vágytam egy ilyen diócska sütő formára, azt hiszem megérte...
Hozzávalók kb. 36 darabhoz:
1 tojás
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl olaj
12 dkg Mester süteményliszt
1/4 csomag sütőpor
1 csipet só
A töltéshez:
kb. 20 dkg karamell krém
A sütéshez:
kevés olaj
Az egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, és ezzel is tovább habosítjuk. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket.
A sütőformát gázláng felett alaposan felforrósítjuk, a mélyedéseket vékonyan kikenjük olajjal. A tésztát habzsákba töltjük, és mogyorónyi adagokat nyomunk a formákba. Összecsukva mindkét oldalát megsütjük. A fél diócskákat a karamell krémmel töltjük, és összeillesztjük. Porcukorral megszórhatjuk. Jót tesz neki, ha egy napot áll, de nálunk még sosem érte meg a holnapot...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése