2021. március 17., szerda

Diócska - karamell krémmel

Már nagyon régóta vágytam egy ilyen diócska sütő formára, azt hiszem megérte...

Hozzávalók kb. 36 darabhoz:

1 tojás

5 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

0,5 dl olaj

12 dkg Mester süteményliszt

1/4 csomag sütőpor

1 csipet só

A töltéshez:

kb. 20 dkg karamell krém

A sütéshez:

kevés olaj


Az egész tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, és ezzel is tovább habosítjuk. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket.


A sütőformát gázláng felett alaposan felforrósítjuk, a mélyedéseket vékonyan kikenjük olajjal. A tésztát habzsákba töltjük, és mogyorónyi adagokat nyomunk a formákba. Összecsukva mindkét oldalát megsütjük. A fél diócskákat a karamell krémmel töltjük, és összeillesztjük. Porcukorral megszórhatjuk. Jót tesz neki, ha egy napot áll, de nálunk még sosem érte meg a holnapot...





 

Nincsenek megjegyzések: