2021. március 25., csütörtök

Mini Pavlova gyümölcsökkel


Hozzávalók 8 darab kb. 10 cm átmérőjű mini Pavlovához:

3 tojás fehérje

12 dkg cukor

1 kávéskanál ecet

1 csipet só

1 teáskanál kukoricakeményítő

A tetejére:

3 dl tejszín

málnavelő

bogyós gyümölcsök

citromfű (elhagyható)

A tojások fehérjét, a sóval és a fokozatosan adagolt cukorral, kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a keményítőt és az ecetet. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojáshabot habzsákba szedjük. Sütőpapír hátuljára 10 cm átmérőjű köröket rajzolunk. A tojáshabból kerek formákat nyomunk, a szélein legyen egy kicsit magasabb. A tepsit a sütőbe helyezve, a sütő hőmérsékletét visszavesszük 130 fokra és fél óráig sütjük, majd 110 fokon még fél óráig szárítjuk, végül a kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.

A desszertek tetejére tálalás előtt tejszínhabot, gyümölcsvelőt és gyümölcsöket halmozunk. Citromfű levelekkel díszíthetjük.




Nincsenek megjegyzések: