2015. január 1., csütörtök

Minestrone

A recept megjelent a Kifőztük magazin 2015. januári számában.


Hozzávalók
3 sárgarépa
1 fehérrépa
3 közepes burgonya
1/4 kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 l zöldségalaplé
1 hámozottparadicsom-konzerv
10 dkg Molnár tészta – gluténmentes spagetti link
olaj

őrölt bors
oregánó
bazsalikom
a tetejére:
reszelt sajt (elhagyható)



Kevés olajon megpirítjuk a vékony szeletekre, majd csíkokra metélt szalonnát. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd a karikákra szelt répafélékkel együtt tovább pároljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a felkockázott burgonyát, a csíkokra vágott kelkáposztát, majd a zöldborsót, és mindet puhára főzzük. Végül belekeverjük a paradicsomkonzervet, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a leveshez adjuk. Forrón tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot szórhatunk.


Nincsenek megjegyzések: