2018. január 22., hétfő

Gluténmentes, szendvicssütős párnácska

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.


Hozzávalók kb. 12 db-hoz
20 dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék
5 dkg barna rizsliszt
1 evőkanál olaj
1 dkg friss élesztő
1 kávéskanál só
3 dl víz
15 dkg sonka



A lisztkeveréket, a rizslisztet, az olajat és a sót tálba mérjük, a tetejére morzsoljuk
az élesztőt. Hozzáadjuk a vizet, jól összekeverjük, és simára dolgozzuk a tésztát.
15 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott sonkát.


Bő evőkanálnyi adagokat teszünk a szendvicssütőbe. A gép tetejét nem zárjuk le
szorosan, csak lehajtjuk, hogy a tészta növekedni tudjon. Pár perc alatt szép
pirosra, ropogósra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: