Hozzávalók 18 cm-es tortához
6 tojás
6 evőkanál cukor
3 evőkanál darált mák
2 evőkanál barna rizsliszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
a krémhez:
40 dkg fagyasztott erdei vegyes bogyós gyümölcs
20 dkg cukor
1 tojás
1 csomag tejszínes pudingpor (40 g)
1 dl tej
20 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
a burkoláshoz:
50 dkg fehér Massa Ticino cukormassza
25 dkg fekete Massa Ticino cukormassza
kevés kukoricakeményítő
a díszítéshez:
20 dkg színes csokoládédrazsé
virágdrót
A tésztához a tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot,
és addig járatjuk a gépet, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Belekeverjük a
tojások sárgáját is, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel összeszitált
rizslisztet, valamint a darált mákot. A tésztát 2 részre osztjuk, és 2
sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 30
perc alatt megsütjük. Miután kihűltek a piskóták, lapjában mindkettőt
kettévágjuk, így 4 tortalapot kapunk.
A gyümölcsöt 10 dkg cukorral felfőzzük. Botmixerrel pépesítjük, és
szitán áttörjük. Kb. 3 dl sűrű gyümölcspépet kapunk, amelyet újból
felforralunk. Közben a pudingport a tejben elkeverjük, a forró gyümölcsvelőhöz
adjuk, és az egészet sűrűre főzzük. Végül oldódásig keverjük benne a maradék
cukrot. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal. A krémmel betöltjük a tortát, és
kívülről is bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése