Hozzávalók
1
kg csirke leveshús
6
sárgarépa
3
fehérrépa
1
csokor petrezselyemzöld
1–2
zellerlevél
1
kisebb karalábé
1
kisebb zellergumó
1
vöröshagyma
10
szem fekete bors
só
1
paradicsom
1
paprika
a
daragaluskához:
1
tojás
kb.
6 dkg rizsdara
1
csipet só
A
zöldségeket megtisztítjuk. A csontos csirkehúst bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt,
a habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott répaféléket. A karalábét, a
zellert és a hagymát egészben, a paprikát és a paradicsomot félbevágva szintén
belefőzzük. Sózzuk, beletesszük a petrezselymet, a zellerzöldet és a borsot.
Gyöngyözve kb. 2 óra hosszat főzzük a levest, amíg a hús és a zöldségek meg nem
puhulnak.
Közben
a daragaluskához villával felverjük a tojást meg a sót. Belekeverjük a
rizsdarát, és 1/2 óráig állni hagyjuk. Forró, sós vízbe 2 evőkanál segítségével
galuskákat szaggatunk. 2–3 percig főzzük, majd az edényt levesszük a tűzről, és
még kb. 5 percig benne hagyjuk a levesbetétet.
A
leszűrt levest a galuskával és a zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése