2018. április 27., péntek

Csirkehúsleves daragaluskával

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.



Hozzávalók
1 kg csirke leveshús
6 sárgarépa
3 fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
1–2 zellerlevél
1 kisebb karalábé
1 kisebb zellergumó
1 vöröshagyma
10 szem fekete bors
1 paradicsom
1 paprika
a daragaluskához:
1 tojás
kb. 6 dkg rizsdara
1 csipet só


A zöldségeket megtisztítjuk. A csontos csirkehúst bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott répaféléket. A karalábét, a zellert és a hagymát egészben, a paprikát és a paradicsomot félbevágva szintén belefőzzük. Sózzuk, beletesszük a petrezselymet, a zellerzöldet és a borsot. Gyöngyözve kb. 2 óra hosszat főzzük a levest, amíg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak.
Közben a daragaluskához villával felverjük a tojást meg a sót. Belekeverjük a rizsdarát, és 1/2 óráig állni hagyjuk. Forró, sós vízbe 2 evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk. 2–3 percig főzzük, majd az edényt levesszük a tűzről, és még kb. 5 percig benne hagyjuk a levesbetétet.
A leszűrt levest a galuskával és a zöldségekkel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: