2018. május 28., hétfő

Csirkemellpaprikás galuskával

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál paprikakrém
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 dl tejföl
a galuskához:
50 dkg gluténmentes lisztkeverék
2 tojás
1 evőkanál olaj


A csirkemellet kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk. Az olajon először a vöröshagymát magában, majd a fokhagymát hozzáadva megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Beletesszük a húskockákat, és a tűzre visszatéve, kevergetve pár perc alatt megpirítjuk. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd a paradicsompürét, a paprikakrémet és a fűszereket hozzáadva, lefedve kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, a tejfölbe vegyítjük, és besűrítjük vele a ragut.



Közben a lisztkeverékhez adjuk a tojást és kevés sót. Annyi vízzel, hogy galuskatészta állagú legyen, simára dolgozzuk. A masszát forró, sós vízbe szaggatjuk, és pár perc alatt megfőzzük. A kész galuskákat vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a forró olajon átforgatjuk.
A csirkepaprikást a galuskával körítve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések: