Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál paprikakrém
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 dl tejföl
a galuskához:
50 dkg gluténmentes lisztkeverék
2 tojás
só
1 evőkanál olaj
A csirkemellet kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és
fokhagymát felaprítjuk. Az olajon először a vöröshagymát magában, majd a
fokhagymát hozzáadva megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk a
pirospaprikával. Beletesszük a húskockákat, és a tűzre visszatéve, kevergetve
pár perc alatt megpirítjuk. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, majd a
paradicsompürét, a paprikakrémet és a fűszereket hozzáadva, lefedve kb. 1 óra
alatt puhára pároljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, a tejfölbe
vegyítjük, és besűrítjük vele a ragut.
Közben a lisztkeverékhez adjuk a tojást és kevés sót. Annyi
vízzel, hogy galuskatészta állagú legyen, simára dolgozzuk. A masszát forró,
sós vízbe szaggatjuk, és pár perc alatt megfőzzük. A kész galuskákat vízzel
leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a forró olajon átforgatjuk.
1 megjegyzés:
Imádjuk! Páromnak gyakran készítem ebédre és vacsorára.
Megjegyzés küldése