2018. május 29., kedd

Gluténmentes házi tészta

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.



Hozzávalók
28 dkg Szafi Free hajdinás nokedli és házi tészta lisztkeverék
1,6 dl víz
1 kávéskanál só


A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. 


Néhány percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk – szükség esetén vékonyan lisztezhetjük a lisztkeverékkel. 


A bordázott sodrófával vékony csíkokat vágunk belőle, mindet a tésztaszárító állványra akasztjuk. 


A tésztából tetszés szerint a recés tésztavágó hengerrel szabhatunk négyzeteket is, amelyeket masni alakúra formázunk.


A kész tésztát frissen is kifőzhetjük 1–2 perc alatt forró, sós vízben, majd leszűrjük és jól leöblítjük.
1–2 nap alatt meg is száríthatjuk, ezt követően szellős helyen, papírdobozban tároljuk. Fogyasztás előtt a száraz tésztát 7–8 percig főzzük, ezután tálalhatjuk.


 A tésztakészítő szett kapható a Cookori konyhafelszerelési webáruházban, elérhető itt.





Nincsenek megjegyzések: