2018. augusztus 12., vasárnap

Gluténmentes ravioli

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 2 adaghoz
a tésztához:
12 dkg Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú galuska lisztkeverék
2 tojás
1/2 dl víz
1 kávéskanál só
a formázáshoz:
kevés Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú galuska lisztkeverék
a töltelékhez:
kb. 15 dkg csirkemellfilé
10 dkg tejszínes sajtkrém
1 evőkanál olaj
frissen őrölt bors
fokhagyma
a tálaláshoz:
reszelt sajt
tejföl


A tészta hozzávalóit simára gyúrjuk. 



10 percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk – közben szükség esetén vékonyan lisztezhetjük.



A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve az olajon megsütjük. Késes aprítóban finomra daráljuk, majd alaposan összekeverjük a sajtkrémmel. A töltelékből teáskanálnyi adagokat helyezünk a kinyújtott tésztalap egyik felére. 



A töltelékek közötti részeket vizes ecsettel lekenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A közöket lenyomkodjuk, és a recés tésztavágó hengerrel egyforma négyzetekre vágjuk. 



A raviolikat forró, sós vízben 5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük, és alaposan leöblítjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.



A tésztakészítő készletet a Cookori.com biztosította.




Nincsenek megjegyzések: