Hozzávalók
2 adaghoz
a tésztához:
12
dkg Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú galuska
lisztkeverék
2
tojás
1/2
dl víz
1
kávéskanál só
a formázáshoz:
kevés
Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú galuska lisztkeverék
a töltelékhez:
kb.
15 dkg csirkemellfilé
10
dkg tejszínes sajtkrém
1
evőkanál olaj
só
frissen őrölt bors
fokhagyma
a tálaláshoz:
reszelt
sajt
tejföl
A tészta hozzávalóit simára gyúrjuk.
10 percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk – közben szükség esetén vékonyan lisztezhetjük.
A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve az olajon megsütjük. Késes aprítóban finomra daráljuk, majd alaposan összekeverjük a sajtkrémmel. A töltelékből teáskanálnyi adagokat helyezünk a kinyújtott tésztalap egyik felére.
A töltelékek közötti részeket vizes ecsettel lekenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A közöket lenyomkodjuk, és a recés tésztavágó hengerrel egyforma négyzetekre vágjuk.
A raviolikat forró, sós vízben 5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük, és alaposan leöblítjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
10 percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk – közben szükség esetén vékonyan lisztezhetjük.
A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve az olajon megsütjük. Késes aprítóban finomra daráljuk, majd alaposan összekeverjük a sajtkrémmel. A töltelékből teáskanálnyi adagokat helyezünk a kinyújtott tésztalap egyik felére.
A töltelékek közötti részeket vizes ecsettel lekenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A közöket lenyomkodjuk, és a recés tésztavágó hengerrel egyforma négyzetekre vágjuk.
A raviolikat forró, sós vízben 5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük, és alaposan leöblítjük. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése