2018. augusztus 31., péntek

Gluténmentes gnocchi

A recept megjelent a Kifőztük júliusi számában.



Hozzávalók
50 dkg burgonya (tisztítva mérve)
kb. 10 dkg Szafi Free hajdinás nokedli- és házitészta lisztkeverék + kevés a formázáshoz
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
1 teáskanál só
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)
reszelt sajt (elhagyható)


A kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen áttörjük, majd ha langyosra hűlt, összedolgozzuk a sóval, a kókuszolajjal és annyi lisztkeverékkel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. 


1 cm vékonyra nyújtjuk.


A tésztát 1x2 cm-es, egyforma darabokra adagoljuk. 


Mindet gömbölyítjük. 


Majd a tésztagombócokon a bordázott mintájú deszkát átforgatjuk, így ovális, rovátkás tésztadarabokat kapunk. 


A gnocchikat forró, sós vízben néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk, és reszelt sajttal megszórhatjuk.



Nincsenek megjegyzések: