2019. március 26., kedd

Mangós-túrós pite

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.



Hozzávalók 35×11 cm-es piteformához
a tésztához:
12 dkg Mester süteményliszt
3 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
4 dkg porcukor
1 tojás
kb. 2 evőkanál tej

a töltelékhez:
25 dkg túró
6 dkg porcukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál kukoricadara
1 mangó

a tetejére:
3 dkg étcsokoládé

A tészta hozzávalóit simára gyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, és 1/2 órára hűtőbe tesszük.


Amíg hűl a tészta, elkészítjük a tölteléket: a túrót, a porcukrot, a tojást, a citromhéjat és a kukoricadarát alaposan elkeverjük, és állni hagyjuk, hogy a kukoricadara kicsit megszívja magát. A formába simítjuk, majd a tetejére szórjuk a megtisztított, apró kockákra vágott mangót. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Langyosra hűtjük, végül a tetejére csorgatjuk az olvasztott étcsokoládét.


Szeletekre vágva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: