2019. március 29., péntek

Mákos rudacska

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.



Hozzávalók kb. 48 db-hoz
28 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
3,5 dl víz
3 dkg almaecet
1 csipet só
3 dkg Szafi Reform eritritpor

a töltelékhez:
15 dkg darált mák
2,5 dl (növényi) tej
3 dkg Szafi Reform eritrit
10 dkg Szafi Reform fahéjas alma-szilva lekvár


Először a tölteléket készítjük el: a mákot a tejben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Még melegen belekeverjük az eritritet és a lekvárt, majd kihűtjük.


A tésztához a vízben elkeverjük az almaecetet, az eritritport és a sót, majd a lisztkeverékkel jól összedolgozzuk. Lisztkeverékkel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk. A tölteléket habzsákba szedjük, és 1,5 cm vastag rudat nyomunk a tészta egyik szélére. 


Mellette hosszában kevés vízzel megkenjük a tésztát, majd a töltelékre hajtva egyet tekerünk rajta, és mellette pizzavágóval levágjuk. A hajtás alulra kerüljön. Így járunk el a többi tésztával és töltelékkel is. A rudakat éles késsel 4-5 cm-es darabokra vágjuk, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 


200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések: