2019. március 23., szombat

Virslis lángos

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.



Hozzávalók 8 db-hoz
14 dkg Szafi Free lángos lisztkeverék
2 dkg almaecet
1 dl víz
4 virsli

a sütéshez:
Szafi Reform kókuszolaj

a tálaláshoz:
tejföl
fokhagyma
reszelt sajt


A vízben elkeverjük a sót és az almaecetet, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól kidolgozzuk a tésztát. 8 részre osztjuk. A virsliket kettévágjuk.
Az első tésztacipót lisztkeverékkel szórt munkalapon oválisra nyújtjuk, belecsomagolunk 1 virslit, henger alakúra formázzuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával és virslivel is. Bő, forró kókuszolajban mindet szép pirosra sütjük.


Sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: