2019. október 22., kedd

Mini virslis roló

A recept megjelent a Kifőztük szeptemberi számában.


Hozzávalók kb. 30 db-hoz
13,5 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
1 csapott evőkanál Szafi Free sörélesztőpehely
1,65 dl langyos víz
1,5 dkg almaecet
1 csapott kávéskanál só
10 virsli
a tetejére:
1 evőkanál Szafi Free ketchup
1 teáskanál szezámmag



A vízhez adjuk az almaecetet és a sót, majd a lisztkeveréket és a sörélesztőpelyhet. A tésztát alaposan összekeverjük, lisztkeverékkel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk. Kb. 12 cm hosszú, 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, mindegyikbe 1/3 virslit tekerünk. 


A rolókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük a kevés vízzel hígított ketchuppal és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: