2020. április 2., csütörtök

Kifli

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.



Hozzávalók 6 db-hoz
13 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
15 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
1 evőkanál Szafi Free sörélesztőpehely
3 dl langyos víz
2 kávéskanál só
3 dkg almaecet
1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
a kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj


A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket, a sörélesztőpelyhet, az élesztőt, és a tésztát alaposan összekeverjük. Kevés lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk. 


A tésztadarabokat egyesével gömbölyítjük, majd oválisra nyújtjuk, és feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 1/2 órát pihentetjük. A tetejüket folyékony kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések: