Hozzávalók 6
db-hoz
13 dkg Szafi
Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a
formázáshoz
15 dkg Szafi
Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
1
evőkanál Szafi Free sörélesztőpehely
3 dl langyos
víz
2 kávéskanál
só
3 dkg
almaecet
1/2 csomag
szárított élesztő (3,5 g)
a kenéshez:
Szafi Reform
kókuszolaj
A vízben
elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket, a
sörélesztőpelyhet, az élesztőt, és a tésztát alaposan összekeverjük. Kevés
lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk.
A
tésztadarabokat egyesével gömbölyítjük, majd oválisra nyújtjuk, és feltekerjük,
kifli alakúra formázzuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 1/2
órát pihentetjük. A tetejüket folyékony kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra
előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése