2020. április 29., szerda

Lazacburger

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók 4 db-hoz
25 dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék + kevés a formázáshoz
3 dl langyos víz
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor

a tetejére:
1 tojás
szezámmag

továbbá:
40 dkg lazacfilé
frissen őrölt fekete bors
olaj
salátakeverék
paradicsom
kígyóuborka
majonéz


A vízben elkeverjük az útifűmaghéjat, pár percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és dagasztógéppel jól kidolgozzuk a tésztát. 4 részre osztjuk, a cipókat egyesével gömbölyítjük, és a hamburgerzsemlesütő-forma mélyedéseibe helyezzük. 


A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd 30 percig kelesztjük. Újból lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Közben a lazacot apróra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, és 4 lapos pogácsát formázunk belőle. Kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Tálaláskor a hamburgerzsemléket félbevágva megtöltjük a lazacpogácsákkal, a zöldségekkel, és majonézzel ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések: