2020. április 3., péntek

Kókusztejes tápióka puding



Hozzávalók
10 dkg tápiókagyöngy
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
5 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
4 dl kókusztej

A tetejére
30 dkg fagyasztott vegyes erdeigyümölcs
5 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
őrölt fahéj
1 teáskanál tápióka keményítő

A tápiókagyöngyöt egy csipet sóval ízesített, fél liter forró vízbe szórjuk. Gyakran megkevergetve, kb. 15 perc alatt addig főzzük, míg a szemek megduzzadnak, és zselés állagúvá válik. Ekkor hozzáadjuk a kókusztejet, az édesítőt és a citromhéjat, újból felforraljuk, és még pár percig főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, miközben elkészítjük a gyümölcsöntetet.
Ehhez a gyümölcsöket a cukorral és fahéjjal ízesítve felfőzzük. A tápióka keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, és besűrítjük vele a gyümölcs mártást.
A langyos pudingot 6-8 pohárkában elosztjuk, a tetejére csorgatjuk a gyümölcsszószt. Tálalásig jól behűtjük.






Nincsenek megjegyzések: