2015. május 6., szerda

Virslis bagett

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.


Hozzávalók 6 db-hoz
a tésztához:

10 dkg Mantler barnaliszt
10 dkg Schar MixB
5 dkg tápióka keményítő
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál lenmagpehely
1 evőkanál olaj
1 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
1 dl langyos víz
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
továbbá:
6 virsli

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. 6 részre osztjuk, mindegyiket olajos kézzel ellapítjuk, oválisra formázzuk. A közepükre helyezünk 1-1 virslit, és belecsomagoljuk úgy, hogy mindenütt befedje.
Bagettsütőrácsra helyezzük. 40 fokos sütőben 1/2 órát kelesztjük, majd 200 fokos, gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük.





Nincsenek megjegyzések: