2015. május 25., hétfő

Gluténmentes svéd ropogós kenyér


Édesanyám készítette tegnap a svéd ropogós kenyeret, majd elkészítettem én is gluténmentesen.

Hozzávalók:
50 gr Nutri Free mix per Pane
50 gr Mester süteményliszt
2 evőkanál kukoricapehelyliszt (10 gr)
3 evőkanál lenmagpehely (40 gr)
2 evőkanál napraforgómag (30 gr)
3 evőkanál szezámmag (40 gr)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
0,5 dl olaj
1 dl víz

A száraz hozzávalókat tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet, jól összekeverjük. Fél óráig pihentetjük. Két sütőpapír között, kb 25x35 cm-es vékony téglalappá nyújtjuk. Éles késsel 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk. Sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt, ropogósra sütjük. Jól zárodó dobozban tároljuk.


Nincsenek megjegyzések: