2015. május 17., vasárnap

Zsemle-kenyér vaslábasban sütve


Hozzávalók:
20 dkg Nutri Free mix per Pane
5 dkg tápióka keményítő
1 teáskanál psyllium rost őrlemény
1 dl víz
1,5 dl kefir
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál olaj
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
1 dkg élesztő
A tetejére:
egy evőkanál olaj
szezámmag
mák
napraforgómag
fenyőmag


5 dkg Nutri Free mix per Pane-t az élesztővel és a kefírrel összekeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a psylliumot a vízben elkeverjük. Valamennyi hozzávalót egy tálba tesszük, összekeverjük, majd kidagasztjuk. A tésztát 8 részre osztjuk, egyesével gömbölyítjük. Kör alakban, egymás mellé sütőpapírra tesszük, letakarjuk, és egy órát kelesztjük. A sütőt vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt zsemléket olajjal lekenjük, magokat szórunk a tetejére. A sütőpapírral együtt átemeljük a forró vaslábasba. Fedő alatt fél óra alatt ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: