2016. november 19., szombat

Csirkeleves csicseritésztával

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.


Hozzávalók
70 dkg csirkeszárny
6 sárgarépa
3 fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb karalábé
1 vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál házi paprikakrém
frissen őrölt bors
10 dkg Mimen csicseritészta (cérnametélt)


A csirkeszárnyat megtisztítjuk, megmossuk, majd bő vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, valamint a karalábét. Beletesszük a többi ízesítőt is. Sózzuk, borsozzuk, és lassan gyöngyözve kb. 1,5 óráig főzzük a levest, amíg a hús meg nem puhul. Végül a hagymát és a petrezselyemzöldet eltávolítjuk belőle.

Közben a cérnametéltet forró, sós vízben pár perc alatt kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük és jól lecsepegtetjük. A levest a tésztával tálaljuk.


Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/


Nincsenek megjegyzések: