Hozzávalók
4 csirkemellfilé
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 tojás
só
őrölt bors
1 kis csokor
petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
12 szelet füstölt,
húsos szalonna
2 evőkanál olaj
a körethez:
22 dkg Naturbit kukoricadara
1/2 l tej
1/2 l víz
4 dkg vaj
só
a mártáshoz:
45 dkg fagyasztott
leveles spenót
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só
A körethez a tejet a
vízzel, a vajjal és a sóval felforraljuk. Állandó keverés mellett beleöntjük a
kukoricadarát, és sűrűre főzzük. Téglalap alakú edénybe simítjuk. Fóliával
letakarva 2 órára hűvös helyre tesszük.
A csirkemellet
középen, vízszintesen, mélyen bevágjuk. Szétnyitjuk, hogy 1 nagy szeletet
kapjunk, majd kiklopfoljuk és besózzuk. A reszelt sajtot a puha vajjal, a
tojással, az áttört fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval,
borssal alaposan összekeverjük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a
hússzeleteken, mindegyiket szorosan feltekerjük, majd 3-3 szelet szalonnába
göngyöljük. Kevés olajon körbepirítjuk, végül mindet tepsibe sorakoztatjuk. 200
fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a
mascarponét a tejszínnel és az áttört fokhagymával felforraljuk, majd
hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, és néhány percig tovább rotyogtatjuk.
A polentát deszkára
borítjuk. 1 cm széles szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben mindkét
oldalukat megpirítjuk.
A hústekercseket a
polentával és a mártással tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: http://www.kenyersutes.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése