2016. december 7., szerda

Mandulás muffin

A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók 12 db-hoz
10 dkg Naturbit Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
10 dkg Naturbit mandulaliszt
15 dkg porcukor
4 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál kakaópor
1 dl tej
1 teáskanál sütőpor

a krémhez:
3 dkg Naturbit kukoricakeményítő
10 dkg cukor
15 dkg puha vaj
2 dl tej
1 tojás

a díszítéshez:
12 csokoládédísz


A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Belevegyítjük a többi hozzávalót is. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük. Egyenletesen elosztjuk bennük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a keményítőt kevés tejjel és a tojással kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk. Folyamatos kevergetés közben beleöntjük a keményítős elegyet, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a vajjal kihabosítjuk. A krémet csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a muffinok tetejét ezzel, valamint a csokoládéval díszítjük.


Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu

Nincsenek megjegyzések: