Hozzávalók 12 db-hoz
10 dkg Naturbit
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
10 dkg Naturbit
mandulaliszt
15 dkg porcukor
4 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál kakaópor
1 dl tej
1 teáskanál sütőpor
a krémhez:
3 dkg Naturbit
kukoricakeményítő
10 dkg cukor
15 dkg puha vaj
2 dl tej
1 tojás
a díszítéshez:
12 csokoládédísz
A vajat a porcukorral
és a tojással habosra keverjük. Belevegyítjük a többi hozzávalót is. A
muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük. Egyenletesen elosztjuk
bennük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a
keményítőt kevés tejjel és a tojással kikeverjük. A többi tejet a cukorral
felforraljuk. Folyamatos kevergetés közben beleöntjük a keményítős elegyet, és
sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a vajjal kihabosítjuk. A krémet csillagcsőrös
habzsákba szedjük, és a muffinok tetejét ezzel, valamint a csokoládéval
díszítjük.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése