2016. december 17., szombat

Karácsonyi menüajánló - Tárkonyos csirkeragu leves

A recept megjelent a Kifőztük decemberi számában.


Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
4 sárgarépa
50 dkg gomba
45 dkg fagyasztott zöldborsó
2 l csirkehúsleves
2 dl tejszín
1 vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál Naturbit barnarizs-liszt
1 teáskanál Naturbit kukoricakeményítő
őrölt bors
1 teáskanál morzsolt tárkony
1/2 citrom leve
a tálaláshoz:
citromgerezdek (elhagyható)

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, megsózzuk, majd a rizslisztbe forgatjuk. 1 evőkanál olajon mindet megpirítjuk.
A hagymát finomra aprítjuk, 1 evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd készre pároljuk.
A maradék olajon megfuttatjuk a megtisztított, vékony csíkokra vágott sárgarépát, felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, és puhára főzzük. Ezután beletesszük a párolt gombát és a sült húskockákat is. Jól összeforraljuk.
A tejszínt a keményítővel simára keverjük. 1 merőkanálnyit hozzáadunk a levesből, majd az egészet az edénybe öntjük, és hagyjuk, hogy felforrjon. Végül a citromlével és a tárkonnyal ízesítjük, szükség esetén sózzuk.

Tálaláskor – igény szerint – citromgerezdeket kínálhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések: