Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
4 sárgarépa
50 dkg gomba
45 dkg fagyasztott
zöldborsó
2 l csirkehúsleves
2 dl tejszín
1 vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál Naturbit
barnarizs-liszt
1 teáskanál Naturbit
kukoricakeményítő
só
őrölt bors
1 teáskanál morzsolt
tárkony
1/2 citrom leve
a tálaláshoz:
citromgerezdek
(elhagyható)
A csirkemellet apró
kockákra vágjuk, megsózzuk, majd a rizslisztbe forgatjuk. 1 evőkanál olajon
mindet megpirítjuk.
A hagymát finomra
aprítjuk, 1 evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és
vékonyra szelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd készre pároljuk.
A maradék olajon
megfuttatjuk a megtisztított, vékony csíkokra vágott sárgarépát, felöntjük a
húslevessel, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, és puhára főzzük. Ezután
beletesszük a párolt gombát és a sült húskockákat is. Jól összeforraljuk.
A tejszínt a
keményítővel simára keverjük. 1 merőkanálnyit hozzáadunk a levesből, majd az
egészet az edénybe öntjük, és hagyjuk, hogy felforrjon. Végül a citromlével és
a tárkonnyal ízesítjük, szükség esetén sózzuk.
Tálaláskor – igény
szerint – citromgerezdeket kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése