2017. január 20., péntek

Túrós piskóta

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.


Hozzávalók 20 x 25 cm-es tepsihez
8 dkg barna riszliszt
2 dkg kukorica keményítő
4 tojás
2 evőkanál Naturbit eritrit
3 dkg puha vaj

a krémhez:
25 dkg túró
12 dkg vaj
3 evőkanál Naturbit eritrit
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom frissen facsart leve
1 kávéskanál vaníliakivonat

a díszítéshez:
csokoládédísz (elhagyható)


A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a hab 1/3-át és a lisztkeveréket. Összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a maradék tojáshabot is. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.



A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük. A piskótát 2 lapba vágjuk, megtöltjük krémmel, a tetejét krémrózsákkal és csokoládéval díszíthetjük. 


Nincsenek megjegyzések: