2017. január 29., vasárnap

Rakott galuska

A recept megjelent a www.kifoztuk.hu januári számában.


Rakott galuska
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg Naturbit glutén- és búzamentes lisztkeverék
10 dkg Kenyérvarázs rizsliszt
1 tojás
1 kávéskanál só

továbbá:
10 dkg húsos szalonna
30 dkg gomba
5 dkg rukkola
10 dkg reszelt sajt

A galuska hozzávalóit kb. 2,5 dl vízzel elvegyítjük. Forró, sós vízbe szaggatjuk, néhány percig kevergetve főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, majd jól lecsepegtetjük.

Közben az apróra kockázott szalonnát megpirítjuk. A megtisztított és szeletekre vágott gombát kevés szalonnazsíron megpároljuk. A sütőedényt a szalonnazsírral kikenjük, majd a galuskát a szalonnával, a gombával és a vágott rukkolával belerétegezzük. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: