2017. január 20., péntek

Gluténmentes házi müzliszelet

A recept megjelent a Kifőztük januári számában.


Hozzávalók 16 db-hoz, 20 x 25 cm-es formához
15 dkg gluténmentes almás müzli-keverék
5 dkg kandírozott vörös áfonya
5 dkg Naturbit szórókeverék
1 evőkanál chiamag
10 dkg gluténmentes csokoládécsepp
5 dkg vágott dió
10 dkg vaj
10 dkg méz



A vajat a mézzel megolvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a langyos vajas-mézes keverékbe forgatjuk. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és alaposan belenyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 1/2 óráig sütjük. Ha szükséges, még langyosan újból tömörítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ezután szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések: