2017. január 16., hétfő

Gluténmentes szalagos fánk

Malena konyhája receptje alapján.


Hozzávalók:
25 dkg Nutri Free mix per Pane
5 dkg Mester házi kenyérliszt
3 dkg olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
0,5 dl langyos víz
1 tojás sárgája
1,5 dkg élesztő
3 dkg porcukor

A hozzávalókat tálba mérjük, összekeverjük és jól kidolgozzuk. A tésztát 30 percig kelesztjük, majd egy cm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkok közepét fakanál nyelével benyomjuk. Konyharuhával letakarva fél óráig pihentetjük. Bő, forró olajban sütjük. A sütésnél először a fánkok felül lévő oldala kerüljön alulra. Egyik oldalát fedő alatt 1-2 percig sütjük, majd megfordítva a másik oldalát is. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve és házi baracklekvárral tálaljuk.


Kiegészítők: Betti gluténmentes konyhája-tól ajándék.

Nincsenek megjegyzések: