Hozzávalók
a cipóhoz:
22 dkg Naturbit
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
3 dkg Mimen
tápiókakeményítő
1 teáskanál Naturbit
psyllium rostőrlemény
1 evőkanál Naturbit
burgonyapehely
17,5 dkg langyos
kefir
1,5 dl víz
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 dkg friss élesztő
1 csipet cukor
a formázáshoz:
kevés olaj
a leveshez:
60 dkg vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 l húsleves
1 teáskanál Naturbit
kukoricakeményítő
2 dl tejszín
só
őrölt bors
A rostőrleményt a
vízben elkeverjük, néhány percre félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik.
A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. A tésztát 4 részre osztjuk, olajos kézzel
4 gömböt formázunk belőle. Kb. 10 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formákba
tesszük. 30 fokos sütőben 1/2 óráig kelesztjük, majd 180 fokos, gőzös sütőben
30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a
levest. Az olajon a félkarikákra vágott hagymát megdinszteljük. Sózzuk,
borsozzuk. Felöntjük a húslevessel, és puhára főzzük. A keményítőt előbb kevés
hideg vízzel, majd a tejszínnel is elkeverjük, és a leveshez adva éppen csak
összeforraljuk.
A cipók tetejét
levágjuk, a belsejüket kiszedjük, és az üregbe szedve tálaljuk a levest.
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése