2017. március 13., hétfő

Gombás csirkemell kukoricás rizzsel

A recept megjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók
4 csirkemellfilé
50 dkg gomba
12 vékony szelet füstölt, húsos szalonna
1 vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 evőkanál olaj
frissen őrölt bors
a körethez:
25 dkg basmati rizs
45 dkg fagyasztott csemegekukorica
1 evőkanál olaj
2 kávéskanál só


A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Kevés olajon a megpucolt és apróra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
A csirkemellet lapjában félig bevágjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk, majd sózzuk. A langyosra hűlt gombához keverjük a tojást és a sajtot. A gombás ragut a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, majd szorosan felcsavarjuk, végül mindegyiket körbetekerjük szalonnaszeletekkel. Forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk, majd tepsire szedjük. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben a rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük 1/2 l forró vízzel, beleszórjuk a kukoricát is, majd sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

A megsült húsokat 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és a kukoricás rizzsel körítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: