2017. március 27., hétfő

Sajtkrémes pulykaragu

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.


Hozzávalók
1 kg pulykamellfilé
20 dkg sajtkrém
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál házi paprikakrém
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
20 dkg protein-, feketebab- vagy gluténmentes tészta
frissen őrölt bors


A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A finomra aprított vörös- és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük a pirospaprikát. A húscsíkokat fehéredésig pirítjuk rajta, kevés vízzel felöntjük. A paradicsompürével, a paprikakrémmel, sóval, borssal ízesítve puhára pároljuk. Ezután alaposan elkeverjük a sajtkrémmel, és jól összeforrósítjuk. Közben a fagyasztott zöldségeket olajon, kevés víz hozzáadásával, enyhén sózva puhára pároljuk. A ragut a zöldségekkel és a sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: