Hozzávalók 16
cm-es tortához és 12 muffinhoz
30 dkg sárgarépa
20 dkg porcukor
10 dkg darált
mandula
10 dkg darált dió
10 dkg rizsliszt
5 dkg
kukoricakeményítő
6 tojás
5 dkg puha vaj
2 teáskanál
sütőpor
1 citrom reszelt
héja
1 csipet fahéj
a krémhez:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 dl tejszín
a díszítéshez:
10 dkg
étcsokoládé
1 teáskanál olaj
cukorgyöngy
A tojássárgáját a
vajjal és a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a diót
és a mandulát. Simára keverjük a rizsliszttel, a keményítővel és a sütőporral.
A citromhéjjal és fahéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
A tészta felét papírkapszlikkal bélelt muffin tepsibe, másik felét a
sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 40
percig sütjük. (Tűpróba!) A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk.
A krémhez a
mascarponét a tejszínnel és a porcukorral jól kihabosítjuk. A tortát betöltjük
a krém 2/3-ával, a maradék krémmel a muffinokat díszítjük.
A csokoládét az olajjal
megolvasztjuk, és a torta tetejére csorgatjuk. Cukorgyönggyel díszítjük.Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Tortatál: http://www.thevintagemarket.eu/
2 megjegyzés:
Szép lett!
Köszönöm szépen, Ani!
Megjegyzés küldése