2017. június 13., kedd

Csirkesaslik burgonyaspirállal

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók
8 közepes méretű, sütni való burgonya
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg húsos füstölt szalonna
5 lila hagyma
a sütéshez:
olaj
a salátához:
10 dkg rukkola
4 paradicsom
2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 csipet só


A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. 4 hagymát karikára szeletelünk. A szalonnát vékony szeletekre, majd – a húshoz hasonló méretű – kockákra vágjuk. A húsdarabokat a szalonnával és a hagymával felváltva nyársakra húzzuk. Faszénparázson vagy 200 fokos, légkeveréses grillsütőben időnként megforgatva kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, és a spirálozóval felvágjuk. Fémnyársra húzzuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A salátához a paradicsomot és a megmaradt hagymát szeletekre vágjuk, majd a rukkolával együtt tálra rendezzük. A kefirt a sóval és az apróra vágott snidlinggel összekeverjük.
A csirkenyársakat a burgonyaspirállal és az öntettel meglocsolt salátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: