Hozzávalók
8
közepes méretű, sütni való burgonya
50
dkg csirkemellfilé
20
dkg húsos füstölt szalonna
5
lila hagyma
a
sütéshez:
olaj
a
salátához:
10
dkg rukkola
4
paradicsom
2
dl kefir
1
kis csokor snidling
1
csipet só
A
csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. 4 hagymát karikára szeletelünk. A
szalonnát vékony szeletekre, majd – a húshoz hasonló méretű – kockákra vágjuk.
A húsdarabokat a szalonnával és a hagymával felváltva nyársakra húzzuk.
Faszénparázson vagy 200 fokos, légkeveréses
grillsütőben időnként megforgatva kb. 20
perc alatt pirosra sütjük.
A
burgonyát megtisztítjuk, és a spirálozóval felvágjuk. Fémnyársra húzzuk, és
forró olajban ropogósra sütjük.
A
salátához a paradicsomot és a megmaradt hagymát szeletekre vágjuk, majd a
rukkolával együtt tálra rendezzük. A kefirt a sóval és az apróra vágott
snidlinggel összekeverjük.
A csirkenyársakat a
burgonyaspirállal és az öntettel meglocsolt salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése