2017. június 11., vasárnap

Teff lisztes cipó vaslábasban sütve


Hozzávalók:
25 dkg Nativa mix al teff Pane, Pizza e Focaccia gluténmentes lisztkeverék
1 teáskanál útifűmaghéj őrlemény
150 gr langyos kefir
1 dl víz
1 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 csipet cukor
A formázáshoz:
kevés rizsliszt


Az útifűmaghéjat a vízben elkeverjük. A többi hozzávalót tálba mérjük, a tetejére morzsoljuk az élesztőt is. A zselés állagúvá vált útifűmaghéjat is hozzáadva, összekeverjük, majd jól kidolgozzuk a tésztát.


Rizsliszttel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, és gömbölyűre formázzuk. Fejjel lefelé rizsliszttel szórt kelesztőkosárba helyezzük, és letakarva 40 percig kelesztjük.
Közben a sütőt a vaslábassal együtt 220 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát sütőpapírra fordítjuk. A tetejét éles pengével bevágjuk. A sütőpapír segítségével a vaslábasba emeljük. Fedő alatt 30 percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések: