2017. június 14., szerda

Gyümölcsös-túrós pite

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 13 x 36 cm-es formához
15 dkg gluténmentes süteményliszt
4 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
a töltelékhez:
25 dkg túró
6 dkg porcukor
4 evőkanál rizsdara
2 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg eper
10 dkg áfonya
a tálaláshoz:
porcukor


A vajat a lisztkeverékkel elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.


A túrót a porcukorral, a rizsdarával, a tojások sárgájával és a citromhéjjal kikeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.


A tésztát a forma nagyságának megfelelő méretű lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a piteformát, és elsimítjuk benne a tölteléket. A tetejét kirakjuk a szeletekre vágott eperrel és az áfonyaszemekkel. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: