Hozzávalók 13 x 36 cm-es formához
15
dkg gluténmentes süteményliszt
4
dkg vaj
5
dkg porcukor
1
tojás
1
evőkanál cukrozatlan kakaópor
1
kávéskanál sütőpor
a
töltelékhez:
25
dkg túró
6
dkg porcukor
4
evőkanál rizsdara
2
tojás
1
citrom reszelt héja
15
dkg eper
10
dkg áfonya
a
tálaláshoz:
porcukor
A
vajat a lisztkeverékkel elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval sima tésztává
gyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A
túrót a porcukorral, a rizsdarával, a tojások sárgájával és a citromhéjjal
kikeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A
tésztát a forma nagyságának megfelelő méretű lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a
piteformát, és elsimítjuk benne a tölteléket. A tetejét kirakjuk a szeletekre
vágott eperrel és az áfonyaszemekkel. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc
alatt megsütjük. Szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése