2017. június 12., hétfő

Epres csokoládétorta

A recept megjelent a Kifőztük júniusi számában.


Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortához
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
40 dkg eper
10 dkg áfonya


A tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot, és addig járatjuk a gépet, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Belekeverjük a tojássárgáját is, majd óvatosan beleforgatjuk az összeszitált rizslisztet, keményítőt és kakaóport. A tésztát 2, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, mindkét piskótát lapjában kettévágjuk.
A krémhez a mascarponét a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a kakaóport is. Végül beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A lapokat a krémmel betöltjük, és kívülről is bevonjuk a tortát.

A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, a nagyobbik részét a torta tetejére csorgatjuk úgy, hogy az oldalán is lefolyjon. Az epret és az áfonyát megtisztítjuk, a maradék olvasztott csokoládéba mártogatjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét.


Nincsenek megjegyzések: