Hozzávalók
20 cm átmérőjű tortához
a
piskótához:
6
tojás
6
evőkanál cukor
4
evőkanál rizsliszt
2
evőkanál étkezési keményítő
2
evőkanál cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
40 dkg eper
10 dkg áfonya
A tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot, és addig
járatjuk a gépet, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Belekeverjük a
tojássárgáját is, majd óvatosan beleforgatjuk az összeszitált rizslisztet,
keményítőt és kakaóport. A tésztát 2, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük,
és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt,
mindkét piskótát lapjában kettévágjuk.
A krémhez a mascarponét a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük
a kakaóport is. Végül beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A lapokat a krémmel
betöltjük, és kívülről is bevonjuk a tortát.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, a nagyobbik részét a torta
tetejére csorgatjuk úgy, hogy az oldalán is lefolyjon. Az epret és az áfonyát
megtisztítjuk, a maradék olvasztott csokoládéba mártogatjuk, és kirakjuk vele a
torta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése