2019. június 2., vasárnap

Kókuszos-étcsokoládés tart

A recept megjelent a Kifőztük májusi számában.



Hozzávalók 12 db 7 cm-es formához
15 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér- és péksütemény lisztkeverék + kevés a formázáshoz
4 dkg darált mandula
5 dkg Szafi Reform eritritpor
1 csipet só
2 tojás
10 g almaecet
4 dkg Szafi Reform kókuszolaj
30 ml víz
1 evőkanál Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor

a vaksütéshez:
szárazbab vagy kerámiagolyó

a krémhez:
1,5 dl kókusztejkonzerv
5 dkg kókuszreszelék
3 dkg Szafi Reform eritrit

a csokoládés részhez:
10 dkg cukormentes étcsokoládé
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
1/2 dl kókusztejkonzerv

a díszítéshez:
kevés Szafi Reform kókuszcsipsz


A tojást a vízzel, a folyékony kókuszolajjal, az almaecettel, a sóval és az eritrittel elkeverjük. Egyszerre hozzáadjuk a lisztkeveréket, a mandulát és a kakaót, majd alaposan összedolgozzuk, végül sima tésztává gyúrjuk. 


Lisztkeverékkel szórt munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindegyiket kibéleljük sütőpapírral, feltöltjük szárazbabbal. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük a kosárkákat.


A krémhez a kókusztejben a kókuszreszeléket sűrűre főzzük, belekeverjük az eritritet is. Egyenletesen elosztjuk a tésztakosárkákban.


A csokoládét a kókuszolajjal és a kókusztejjel elkeverve megolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tetejét kókuszcsipsszel díszítjük, hűtőben hagyjuk megdermedni.



Nincsenek megjegyzések: