2020. március 29., vasárnap

Forró almás táska

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.



Hozzávalók kb. 10 db-hoz
28 dkg Szafi Free lángos lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3 dkg Burg almaecet
2 dl víz
a töltelékhez:
3 alma
1 citrom
4 dkg Szafi Reform eritrit
1 kávéskanál Szafi Reform paleo őrölt fahéj
1 teáskanál Szafi Reform tápiókakeményítő
kb. 1/2 dl víz
a sütéshez:
Szafi Reform kókuszolaj
a tálaláshoz:
Szafi Reform eritritpor


Az almát megtisztítjuk, kettőt apró kockákra vágunk, a harmadikat lereszeljük. A citrom reszelt héjával és kifacsart levével, az eritrittel és a fahéjjal rövid ideig pároljuk. A tápiókakeményítőt a vízben simára keverjük, és besűrítjük vele a tölteléket.


A tésztához a vízben elkeverjük az almaecetet, hozzáadjuk a lisztkeveréket, alaposan összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. 


Kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 10×12 cm-es téglalapokra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanál tölteléket teszünk. A tésztalapok szélét vízzel vékonyan megkenjük, hosszában félbehajtva a széleket jól összenyomjuk. Az így elkészített táskákat bő, forró kókuszolajban kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. 


Melegen, eritrittel megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: