2020. március 17., kedd

Mentes szendvicskenyér

A recept megjelent a Kifőztük márciusi számában.



Hozzávalók 30×11 cm-es formához
28 dkg Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
30 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
5 dkg almaecet
2,5 kávéskanál só
1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)
1 g szódabikarbóna
6,5 dl langyos víz
a tetejére:
kókuszolaj


A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót. Hozzáadjuk a kétféle lisztkeveréket, a szódabikarbónát és az élesztőt. A tésztát alaposan összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, és hosszúkás veknivé formázzuk. 


A kenyérsütőformába helyezzük, és 1/2 óráig kelesztjük. A tetejét folyékony kókuszolajjal vékonyan lekenjük, néhány helyen bevágjuk, végül 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.



Nincsenek megjegyzések: