2017. április 29., szombat

Rakott édesburgonya

A recept megjelent a Kifőztük áprilisi számában.


Hozzávalók 16 x 16 cm-es sütőtálhoz és 4 szufléformához:
1 kg édesburgonya
1/2 kg darált pulykahús
7 tojás
3 dl tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt bors
a tálaláshoz:
reszelt sajt
snidling


Az apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. 6 tojást keményre főzünk, megpucoljuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A sütőedényeket vékonyan kiolajozzuk. Az édesburgonyát, a karikára vágott főtt tojást és a darált húst a formákba rétegezzük, közben finoman sózzuk. A megmaradt tojást a tejföllel simára keverjük, és a rakottas tetején egyenletesen elosztjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük. Tálaláskor reszelt sajtot és apróra vágott snidlinget szórunk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések: