Hozzávalók
1,2 kg
marhalapocka
1 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
2 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 babérlevél
só
frissen őrölt
bors
1 teáskanál
kukoricakeményítő (elhagyható)
40 dkg
gluténmentes penne
A marhahúst
nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajon körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk,
hozzáadjuk a babérlevelet. A karikára vágott répafélék és hagyma, továbbá kevés
víz hozzáadásával puhára pároljuk. A húst kiszedjük, majd a zöldségeket kevés
főzővízzel botmixerrel simára pürésítjük. A cukrot karamellizáljuk, 1-2
evőkanál főzővizet hozzáadva tovább melegítjük, hogy feloldódjon. A mártást a
karamellsziruppal, a mustárral és a tejföllel összekeverjük, felforraljuk. Ha
szükséges, utánízesítjük sóval, és kevés vízben elkevert keményítővel
besűríthetjük. Végül a húsdarabokat a mártásba szedjük, és jól átforrósítjuk.
Sós vízben főtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése