Hozzávalók
20 x 30 cm-es sütőformához
6
tojás
3
evőkanál cukor
3
evőkanál porcukor
2
evőkanál olaj
8
evőkanál darált mák
2
evőkanál kukoricakeményítő
továbbá:
kb.
10 dkg házi szilvalekvár
1
dl tejszín
10
dkg étcsokoládé
kb.
10 dkg aszalt szilva
A
tojások sárgáját a porcukorral és az olajjal habosra keverjük. A tojásfehérjét
a többi cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájás keverékhez adjuk a
tojáshab felét, majd óvatosan összeforgatjuk. Belevegyítjük a mákot és az
átszitált keményítőt, majd a maradék fehérjehabot is finoman belekeverjük. A
piskótát a sütőpapírral bélelt formába töltjük, és egyenletesen elsimítjuk. 170
fokra előmelegített sütőben 1/2 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, 2 lapra vágjuk,
és megtöltjük a lekvárral.
A
tejszínt felforrósítjuk, és olvadásig kevergetjük benne az étcsokoládét. Még
melegen a sütemény tetejére csorgatjuk, és széles pengéjű késsel elsimítjuk. A
tetejét kirakjuk a félbevágott aszaltszilva-szemekkel. Ha a csokoládémáz
megdermedt, a süteményt kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése